Opinie klientów:

Sprzedawane przez: Matras Księgarnie

Zobacz powiązane produkty po:

Opis

Żaden uroczysty obiad nie może się obejść bez deseru, a polska kuchnia nie może się obejść bez ciast. Wracając pamięcią do chwil dzieciństwa, najczęściej wspominamy dom pachnący aromatycznym ciastem wielkanocnymi babami, mazurkami, jesienną szarlotką, biszkoptami, keksami, piernikami, sernikami oraz czekoladową polewą.Ciasta, jak wszystkie inne potrawy, potrzebują przypraw i dodatków. To dzięki nim, jeszcze zanim wyciągniemy blachę z piekarnika, rozchodzi się wspaniały kuszący zapach, któremu trudno się oprzeć. Przyprawami, które najczęściej kojarzą się z ciastem, są wanilia i cynamon, który doskonale łączy się ze smakiem jabłek, kakao, czekolady i miodu. Rzadziej stosuje się goździki, anyż lub gałkę muszkatołową. Warto je wypróbować przy najbliższej okazji, gdyż dzięki nim wypieki wiele zyskują. Doskonałymi dodatkami do ciast są również bakalie, owoce świeże, suszone lub w postaci przetworów oraz kawa, herbata, kakao, likier, wino, koniak i wódka.

Specyfikacje

Ogólna charakterystyka

Rok wydania 2015
Autor Iwona Czarkowska
Wydawca Dragon (Bielsko-Biała)
Format 210x135
Rodzaj Poradniki
Język polski
Ilość stron 32
Podkategoria Kulinaria
ISBN 9788378870395

Opinie

Napisz pierwszą recenzję

Kliknij w gwiazdki, aby go ocenić

Inni Klienci byli także zainteresowani...

Pytania i odpowiedzi Klientów

Masz pytanie o produkt?

Zadaj je poniżej, a nasza społeczność udzieli odpowiedzi.