Opinie klientów:

Sprzedaje i dostarcza: DVDmax
Korzyści:
  • Prawo do zwrotu w ciągu 14 dni

2753

Zapas wyczerpany
Zobacz podobne produkty (kryteria):

Opis

Książka zawiera informacje na temat potencjalnie jadalnych roślin Polski, w sumie ponad tysiąca gatunków. Większość z nich autor książki jadł osobiście. Szczególnie cenne są też mało znane opisy użytkowania różnych roślin przez ludy pierwotne Ameryki i Syberii.

Z książki tej dowiesz się, że Japończycy jadają cebule lilii, kwiaty liliowców i korzenie łopianu, a także,
że przedstawiony na okładce czosnek niedźwiedzi jest znanym warzywem na Ukrainie, w Rosji i na Kaukazie. Odkryjesz także jak zamienić żołędzie w pyszny przysmak i może sięgniesz po wielki kozacki specjał? pałkę wodną.

Znajdziesz tu także informacje o tym jak Indianie robili syrop klonowy oraz jakie rośliny kisili Czukczowie
w dołach ziemnych jako zapas pożywienia na zimę.
Książka składa się ze wstępu zawierającego zasady doboru i zbioru roślin oraz haseł z poszczególnymi rodzajami roślin ułożonych alfabetycznie.

Pozycja unikalna na rynku polskim, zawierająca najwięcej wiadomości o dzikich roślinach jadalnych.

Specyfikacje

Charakterystyka ogólna

Autor: ŁUKASZ ŁUCZAJ

Producent: KOW

Opinie


Napisz pierwszą opinię

Kliknij na gwiazdki, aby ocenić produkt

Dodaj opinię

Pytania i odpowiedzi

Masz pytania o produkt?

My albo inni klienci udzielą odpowiedzi.