Opis

W książce opisano typowe procesy jednostkowe stosowane w czasie przetwarzania i utrwalania żywności. Podano szczegółowe podstawy teoretyczne tych procesów z uwzględnieniem przenoszenia ciepła i masy oraz uzupełniono je opisem matematycznym. Omówiono zasady działania urządzeń i aparatów stosowanych w nowoczesnym przemyśle spożywczym. Znaczne zmiany, jakich dokonano w tym wydaniu, wynikają z dużego postępu w technice i technologii żywności, i związanych z tym modyfikacji programów nauczania.
Książka jest przeznaczona dla studentów wydziałów technologii żywności i techniki rolniczej akademii rolniczych, studentów politechnik, którzy się specjalizujących w zagadnieniach dotyczących aparatury przemysłu spożywczego. Skorzystają z niej również specjaliści związani z tą branżą.

Specyfikacje

Ogólna charakterystyka

Rok wydania 2005
Autor Piotr Lewicki
Wydawca Wydawnictwa Naukowo Techniczne
Format 238x169
Rodzaj Technika
Język polski
Ilość stron 468
Podkategoria Rolnictwo, ogrodnictwo
ISBN 8320432278

Opinie


Napisz pierwszą recenzję

Kliknij na gwiazdki, aby ocenić produkt

Dodaj opinię

Pytania i odpowiedzi

Masz pytania o produkt?

My albo inni klienci udzielą odpowiedzi.

image