Opinie klientów:

Sprzedaje i dostarcza: SANTOKU
Korzyści:
  • Darmowa dostawa

64001

Zapas wyczerpany
Zobacz podobne produkty (kryteria):

Opis

Nóż kucharza Gyuto 240mm z serii Gekko jest prawdziwym "klejnotem" wśród japońskich noży kuchennych, który lśni jasnym światłem. Nazwa Gekko z japońskiego na polski to księżycowe światło. Światło księżyca zmienia się każdej nocy - takie są noże Gekko. Patrząc pod kątem na japoński nóż Gekko -widać piękną fakturę "fal księżycowego odbicia. Zastosowanie idealnie do przygotowywania japońskich potraw rybnych, krojenia mięsa (bez kości), szynki, warzyw, owoców. Jest to w 100% oryginalny nóż z Japonii z którego będzie zadowolony każdy wielbiciel japońskiej kuchni. PARAMETRY NOŻA GEKKO 240mm: Długość noża całkowita: 360mm Długość ostrza: 240mm Grubość głowni: 2,0mm Gatunek Stali: VG-10 Waga Całkowita: 244 g Rękojeść: drewno mahaniowe Twardość: 60-61 HRC MATERIAŁ OSTRZA:Rdzeń noża został wykonany z niezwykle twardej stali VG-10 (HRC 60-61), jest to spowodowane wysoką zwartością węgla 1%, ponadto stwarza warunki doskonałego ostrzenia. Odporność na pęknięcia i wykruszenia zapewniają domieszki molibdenu wraz z kobaltem. TSUCHIME HAMMERED FINISH Ślady po młotku widoczne w postaci wgłębień zapewniają innowacyjny wygląd noża, co podkreśla jakość kunsztownego wykonania przez doskonałego w swoim fachu rzemieślnika z Japonii. Hammer Tsuchime rozmieszczone w przypadkowych rozmiarach i kształtach kute dołeczki zmniejszają tarcie oraz zapobiegają przywieraniu żywności i warzyw do ostrza. RĘKOJEŚĆ: Rękojeść typu FULL TANG została wykonana z drzewa mahoniowego, Połączenie natomiast wykonano za pomocą trzech nierdzewnych nitów. Drewno to w żaden sposób nie koroduje jest w pełni antybakteryjne Brązowy odcień rękojeści doskonale harmonizuję z klasycznym japońskim wyglądem noża. OSTRZENIE: Każdy nóż się z czasem tępi dlatego należy zaopatrzyć się w kamienie wodne. Początkowo wystarczy podostrzać KT (krawędź tnącą) na kamieniu #1000/3000 pod kątem ok. 15 stopni. Jeśli masz problemy z utrzymaniem kąta kup prowadnicę, dostępną na naszych pozostałych aukcjach. Gdy jesteś początkujący spróbuj najpierw poćwiczyć na "starym" nożu potem kiedy opanujesz ruch nie będzie potrzebna prowadnica, a Twoja ręka będzie sama utrzymywać właściwy kąt. Obowiązuje całkowity zakaz ostrzenia japońskich noży z użyciem ostrzałek mechanicznych i szlifierek kątowych. Opinie Klientów Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Nóż jest rewelacyjny !!!. Nigdy wcześniej nie miałem w ręku tak ostrego noża w kuchnii.Pozdrawiam Andrzej K. z Gdyni Nóż został kupiony dla mojego chłopaka na prezent. Sprawuje się świetnie, można nim świetnie kroić kapustę na bigos lub przygotowywać sushi. Jest dość drogi, ale jakość musi kosztować. Pozdrawiam Patrycja W. z Poznania GWARANCJA: DWA LATA GWARANCJI OD DATY ZAKUPU DLA OSOBY FIZYCZNEJ (PARAGON) JEDEN ROK GWARANCJI OD DATY ZAKUPU DLA FIRMY (FAKTURA)

Polecamy również

Specyfikacje

Cechy ogólne

Rodzaj produktu Nóż klasyczny
Typ Santoku
Materiał Stal
Kolor Czarny Srebrny

Producent: Santok

Produkty komplementarne

Opinie


Napisz pierwszą opinię

Kliknij na gwiazdki, aby ocenić produkt

Dodaj opinię

Pytania i odpowiedzi

Masz pytania o produkt?

My albo inni klienci udzielą odpowiedzi.

image