Opinie klientów:

Sprzedaje i dostarcza: sowaksiazki

2455

W magazynie

Opis

Cukrzyca – choroba cywilizacyjna – dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka – Barbara Jakimowicz-Klein chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie. W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne – wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!

Specyfikacje

Charakterystyka ogólna

Rodzaj Czas wolny
Podkategoria Gastronomia
Główny temat Żywność
Posiłek Śniadanie Brunch Lunch Obiad
Specjalna dieta Cukrzyca
Autor Barbara Jakimowicz-Klein
Rok wydania 2017
Język Polski
Rodzaj okładki Szyta
Format Papierowy
ISBN / ISSN 9788364786273
Zawartość opakowania 1 x Książka

Wymiary

Liczba stron 152

Producent: Astrum

Opinie


Napisz pierwszą opinię

Kliknij na gwiazdki, aby ocenić produkt

Dodaj opinię

Pytania i odpowiedzi

Masz pytania o produkt?

My albo inni klienci udzielą odpowiedzi.

image