Opinie klientów:

Zobacz podobne produkty (kryteria):

Opis

Nietolerancja laktozy lub alergia na mleko oznacza konieczność przejścia na dietę wykluczającą spożywanie śmietany, masła, mleka, sera i jogurtu, a także wielu gotowych produktów spożywczych, których składnikiem jest cukier mlekowy.

Jak rozpoznać, które produkty zawierają ten cukier? Co można jeść? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka ta zawiera niezbędne informacje o tym, jakie dolegliwości towarzyszą nietolerancji laktozy, jak sobie z nimi radzić i gdzie szukać pomocy.

Jej główną część stanowią specjalnie opracowane przepisy kulinarne, w których nie wykorzystuje się produktów mlecznych. Bez nich można zrobić wspaniałe zupy, przystawki, dipy, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne i wegetariańskie, aromatyczne sosy, sałatki i dressingi do nich, desery, lody, słodkie sosy i kremy, ciasta, ciastka, śniadania i napoje.

W książce znajdziesz:

* 200 przepisów na rodzinne posiłki.
* Rozdział poświęcony żywieniu dzieci nietolerujących laktozy.
* Analizę składu i kaloryczność każdego proponowanego dania.

Przykładowe menu na cały tydzień.

Specyfikacje

Ogólna charakterystyka

Rok wydania 2013
Autor Miller Rogers, Emily White
Wydawca RM
Format 235x166
Rodzaj Poradniki
Język polski
Ilość stron 256
Podkategoria Kulinaria
ISBN 9788372439772

Producent:RM

Opinie

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię

Kliknij na gwiazdki, aby ocenić produkt

Dodaj opinię

Pytania i odpowiedzi Klientów

Masz pytania?

Zadaj pytanie, a nasza społeczność udzieli odpowiedzi.