Opinie klientów:

Oferta: DVDmax
Zobacz podobne produkty (kryteria):

Opis

?Kulinarny przewodnik grzybiarza? przekonuje, że z grzybów można przyrządzić mnóstwo dań na różne sposoby. Znajdziecie w nim 120 przepisów na codzienne i wykwintne potrawy. Łączy je wspólna cecha: łatwość wykonania. Autor proponuje receptury na sałatki, przystawki, zupy, sosy i dania główne z grzybami świeżymi, suszonymi lub marynowanymi ? m.in. na sałatkę ziemniaczaną z grzybami, pasztet grzybowy, krem grzybowy z serem feta, kotlety z kaszy i grzybów, kaczkę pieczoną z grzybami, karpia pieczonego z pieczarkami i grzybowe leczo. Ponadto prezentuje pomysły na przetwory z grzybów ? np. kwaszone kurki i rydze czy grzyby pasteryzowane w tłuszczu. Dodatkowym atutem książki jest rozdział wstępny na temat rozpoznawania oraz przyrządzania grzybów. To nieodzowny przewodnik kulinarny dla smakoszy przysmaków z tych darów lasu.

Specyfikacje

Ogólna charakterystyka

Rok wydania 2012
Autor TADEUSZ BAROWICZ
Ilość stron 128
ISBN 978-83-7707-086-4
Rozmiar 170 x 247 x 12
Wydanie 1
Kategoria Kuchnie świata i regionalne

Producent:Olimp Media

Opinie

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię

Kliknij na gwiazdki, aby ocenić produkt

Dodaj opinię

Pytania i odpowiedzi Klientów

Masz pytania?

Zadaj pytanie, a nasza społeczność udzieli odpowiedzi.