Opinie klientów:

Oferta: DVDmax
Zobacz podobne produkty (kryteria):

Opis

Toskania to region hojnie wyposażony przez naturę i historię. Znajdziemy tam wszystko:

zachwycające sielskie krajobrazy, najpiękniejsze miasta, arcydzieła sztuki i architektury…

Spotkamy tam także gościnnych mieszkańców i wspaniałą aromatyczną kuchnię.

Przepisy kulinarne nie zmieniają się od wieków i przechodzą z pokolenia na pokolenie.

W kuchni toskańskiej dominują mocne, wyraziste zapachy i mało przetworzone produkty. Jej

podstawę stanowią naturalne składniki, przez co jest zdrowa i prosta w przygotowaniu. W

większości oryginalnych przepisów kulinarnych tego regionu nie podaje się dokładnych ilości

składników, więc gotujący może puścić wodze fantazji i przygotować danie, kierując się

intuicją i indywidualnym poczuciem smaku.

„Smaki Toskanii” to niezwykła książka kulinarna napisana przez Polkę, która od lat mieszka

w tym regionie Włoch. Są tu przedstawione najsmaczniejsze i najbardziej typowe potrawy, a

także wiele ciekawych informacji o samym regionie i jego mieszkańcach.

Piękne wyraziste zdjęcia przedstawiają apetyczne potrawy przyrządzone własnoręcznie przez

autorkę. Jak zapewnia Aleksandra Seghi, wszystkie przepisy są bardzo łatwe, a delektowanie

się smakiem przyrządzonych własnoręcznie potraw – zwłaszcza w dobrym towarzystwie -

przyniesie radość i pozwoli w wyobraźni przenieść się do urokliwej Toskanii.

„[...] gotowanie to nie cel, ale sposób na przebywanie razem w radości przy jednym stole”

- Fabio Pichci, florencki kuchmistrz.

Specyfikacje

Ogólna charakterystyka

Rok wydania 2011
Autor Aleksandra Seghi
Ilość stron 160
ISBN 978-83-7670-230-8
Rozmiar 14,8 x 21 cm
Kategoria Kuchnie świata i regionalne

Producent:Buchmann

Produkty komplementarne

Opinie

Napisz pierwszą opinię

Kliknij w gwiazdki, aby go ocenić

Pytania i odpowiedzi Klientów

Masz pytanie dotyczące tego produktu?

Zadaj je poniżej, a nasza społeczność udzieli odpowiedzi.